UBUNTU 18.04 desktop címsáv dátum idő módosítása


A 18.04-2 desktop telepítését követően szembesülhetünk néhány apróbb változással. Bár küllemileg hasonló felületet kapunk, valójában a unity felület gnome-ra cserélődött.

Néhányunkat zavarhat, hogy a címsáv közepén egy "k 12:12"-hoz hasonló karakter sorozat szerepel. Ez lenne a nap neve és a pontos idő. De szerintem többen vagyunk akik a megszokott dátum idő kiírást látják szivesebben a képernyő tetején (valójában csak addig zavaró és tűnik fontosnak míg eltér a megszokottól). Azért ha lehet módosítsuk le :-) Lehet ? IGEN !!! :-D

Elsőnek mindenki nekifut aki nem gnome felületet használt korábban (én is) , hogy neki áll fórumokat olvasgatni, és keresni a megoldást erre az őrületesen nagy problémára.

Pedig csak át kell látnunk a nagy egészet.

- Linux

- Ablakkezelő

- Gnome (3.28.....)

- Címsor

Tehát akkor Gnome és kiegészítő...... és jönnek a jó tanácsok ezt a config állományt írd át.... a böngészővel lehet letölteni..... és még sok hasonló hasznos tanács :-)

Megoldás:

Ubuntu szoftverek (régebben szoftverközpont) -> kiegészítők -> lapozgatunk, nézegetünk, és ráakadunk "Clock Override" -> Telepítés !!! -> Kiterjesztés beállítások 

A megjelenő panel egyetlen beviteli mezeőjébe már írhatjuk is:

%Y. %B %d. %A %H:%M:%S

Ennek az eredménye pedig a következő módon jelenik meg:

2019. február 26. kedd 12:56:22 

És ezek után többé rá sem nézel .....

További szép napot.